Epilering

Permanent hårborttagning. Metoden bygger på att man förstör alla de celler i hårsäcken som kan producera ett nytt hår. Detta kan göras på olika sätt.

Nålepilering

Nålepilering är när man för ner en strömförande nål i hårfollikeln och värme eller lust förstör hårsäcken varpå ett nytt hår inte kan produceras. Det finns här olika metoder beroende på vilken ström man använder; Elektrolys, Thermolys och Blend. Jag jobbar med Thermolys. Behandlingen utförs alltid av en hudterapeut som har utbildning i detta.

Ytliga blodkärl i form av Cherry spot, Couperose och spider 

Cherry spot och ytliga blodkärl tas bort  med diatermi. Hudförändringen som syns på bilden till höger har många namn och benämningar. Cherry Spot – körsbärsmärke – är den mest utbredda benämningen. Medicinskt kallad hemangioma, på svenska hemangiom. De är röda, ofarliga blodkärlsmissbildningar: ytliga små blodkärlsnystan. Ibland är de platta, ibland med upphöjning på någon millimeter. Cherry spots kommer ofta med åldern. Dessa är väldigt lätta att behandla med diatermi.

För dig som har couperose där de små blodkärlen i huden (främst i ansiktet) blir synliga som spindelnät hjälper några behandlingar med diatermi.

Hur går behandlingen till?

Genom ett instrument med högfrekvent växelström bränner diatermi bort blodkärlen. Blodkärlen drar ihop sig och försvinner. Det gör hemangiom och ytliga blodkärl extra mottagligt för denna behandling. Många tycker att diatermi inte gör speciellt ont. Det kan jämföras med att plocka ögonbryn; om du tycker att det är jobbigt blir även diatermi lite kännbart. Men de flesta upplever att det känns mindre än vad de förväntade sig.

Att tänka på efter behandlingen

  • Vistas ej i solen efter behandlingen.
  • Använd hög solskyddsfaktor.
  • Tvätta inte det behandlade området på 24 timmar.
  • Använd inte make-up samma dag som du fått behandling

Priset för själva behandlingen avgörs av antal Cherry spot som skall tas bort

Diatermi som metod har funnits sedan slutet på av 1800-talet.

Fibrom – hudflikar som diatermi enkelt tar bort

Fibrom har många namn, bland annat kallas de hudflikar och skintags. Fibrom är ofarligt och behandlas av kosmetiska skäl. Sitter ett fibrom runt halsen, kan det lätt bli irriterat och klia. Till exempel då halskedjor eller kläder skaver mot. Fibrom har ett typiskt utseende och är lätta att känna igen. De behöver inte undersökas av läkare, utan kan tas bort direkt med diatermi.

Vad är ett fibrom?

Fibrom är en pigmenterad eller ofärgad, skaftad eller oskaftad bindvävsbildning i huden. Fibrom är mycket vanligt förekommande hudförändringar som är godartade.. Fibrom är ofta lokaliserat till hals, ansikte, armhålor och bål samt under brösten.

Hur går behandlingen till?

Diatermi betyder ”genom värme”. Genom ett litet instrument med högfrekvent växelström, bränner diatermi bort fibromen.  Behandlingen med diatermi gör inte speciellt ont. Det svider bara till litegrann. Smärtan kan jämföras med att plocka ögonbryn. Om du tycker att det är jobbigt blir även diatermibehandlingen lite kännbart. Men de flesta upplever att det känns mindre än vad de förväntade sig.

Diatermi som metod har funnits sedan slutet av 1800-talet. Vi på Klinik Divage har arbetat framgångsrikt med diatermi sedan 1984.  Hos oss får du ett gott bemötande och blir av med ditt fibrom genom erfaren och säker behandling.

Priset för själva behandlingen avgörs av antal fibrom som skall tas bort

Att tänka på efter behandlingen

  • Vistas ej i solen efter behandlingen.
  • Använd hög solskyddsfaktor.
  • Tvätta inte det behandlade området på 24 timmar.
  • Använd inte make-up samma dag som du fått behandling.